MKB Commissariaat: Goed bestuur is een must

MKB Commissariaat

MKB Commissaris - Samenwerken voor succesU zoekt als MKB ondernemer een adviseur voor uw onderneming, maar dan op een meer vaste basis. U zoekt iemand die betrokken is bij uw onderneming, maar toch een onafhankelijke mening kan geven. Iemand met wie u kunt sparren, “out of the box”-denken, kunt evalueren, u het gevoel geeft er niet alleen voor te staan. U zoekt iemand die:

  • de onderneming begrijpt en de processen die zich daarin afspelen,
  • zich kan verplaatsen in u als ondernemer en kan adviseren op basis van kennis en ervaring,
  • met beide benen op de grond kan filosofisch kan meedenken, maar ook kan adviseren in concrete beslissingen./li>

Het gaat allemaal net wat verder dan een bedrijfsadviseur. Het moet allemaal meer op reguliere basis. Als u dat wilt, dan hebben we het over een commissaris. Als u dat wilt, dan kunt u ook terecht bij Chaudron Bedrijfsadvies.

Waarom een commissaris?

MKB Commissaris - Koers naar succesEen commissariaat, wat bij grote ondernemingen een bijna vast gegeven is, komt bij het MKB nog niet heel vaak voor. Wellicht door onbekendheid met het fenomeen en de angst dat u de controle over uw onderneming kwijt raakt. Over dat laatste hoeft u zich geen zorgen te maken. Een commissaris is een adviseur, die u op vaste basis van advies dient en u ondersteunt bij het nemen van beslissingen. U blijft echter aan het roer, u bent de baas en u neemt uiteindelijk de beslissingen over de koers naar succes.

Een commissaris brengt toegevoegde waarde in, omdat hij of zij een ervaringsdeskundige is die weet wat er speelt binnen uw bedrijf. Niet iemand die op uw stoel gaat zitten, maar een vertrouwenspersoon die met u meedenkt en u adviseert bij strategische keuzes en praktische ondernemerszaken.

Wat is de rol van een commissaris?

Als MKB-ondernemer heeft u alle touwtjes in handen en moet u over allerlei zaken de koers bepalen en beslissingen nemen. Als ondernemer staat u wellicht het ene moment nog met uw klompen in de klei en zit u het volgende moment aan de directietafel de financiële zaken met de Bank te bespreken. U heeft daarom behoefte aan iemand die uw positie begrijpt en u vanuit brede kennis en ervaring ondersteunt. Daarbij ben ik misschien niet de juiste persoon voor uitvoerende werkzaamheden op de werkvloer, maar kan ik u wel helpen bij uw rol als directie. Ik kan u ondersteunen en adviseren bij:

  • het te voeren beleid en de besluitvorming daaromtrent,
  • financiële zaken,
  • periodieke managementinformatie en jaarstukken,
  • besprekingen en onderhandelingen,
  • personele zaken,
  • etc.

Openheid en vertrouwen

MKB Commissaris - Sleutel naar succesOpenheid en vertrouwen zijn een voorwaarde om een succesvol team te kunnen worden, de sleutel naar succes. Ik zal daarom moeten kennisnemen van al uw zakelijke stukken, die ik onder mijn geheimhoudingsplicht tot mij zal nemen.

Denkt u dat u een commissaris in uw MKB-onderneming nodig heeft en u wilt zich hierover vrijblijvend verder laten informeren? Neem dan contact met mij op om een afspraak in te plannen.

Recente berichten